Fonduri de peste 220 de milioane de euro, disponibile pentru modernizarea exploatatiilor agricole

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit are disponibile, în perioada 17 aprilie – 31 mai 2012, peste 220 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanţarea proiectelor privind modernizarea exploataţiilor agricole.

Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, fondurile nerambursabile disponibile în cea de-a noua sesiune aferentă măsurii 121 ‘Modernizarea exploataţiilor agricole’ din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) reprezintă toţi banii disponibili până la finalul perioadei de finanţare, respectiv anul 2013.

Din fondurile disponibile pentru modernizarea exploataţiilor agricole în valoare de 220,5 milioane de euro, 10 milioane de euro sunt alocate beneficiarilor măsurii 141 ‘Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă’. Alocarea financiară rămasă din diferenţa rezultată de 210,577 milioane euro se acordă distinct, respectiv 50 de milioane de euro pentru standarde din sectorul de creştere a animalelor, 64,23 milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%) şi 96,34 milioane de euro pentru sectorul animal (60%).

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.