Gigi Becali si Victor Babiuc achitati in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. DNA va face recurs

Omul de afaceri Gigi Becali şi fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, au fost achitaţi joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost achitaţi Dumitru Cioflină, fost şef al Marelui Stat Major General şi secretar de stat în MApN şi Ioana Cristina Babiuc, fiica fostului ministru Victor Babiuc. Motivul invocat în decizie este că infracţiunii îi lipseşte unul din elementele constitutive.

De asemenea, instanţa a decis ridicarea sechestrului asigurator pus pe două terenuri ale lui Gigi Becali din Voluntari, asupra unui imobil aparţinând lui Victor Babiuc, asupra unui teren deţinut de Ioana Cristina Babiuc, precum şi asupra unui imobil a lui Dumitru Cioflină. Judecătorii au respins şi acţiunea civilă iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice.

Decizia judecătorilor a fost luată cu unanimitate, însă hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Direcţia Naţională Anticorupţie va face recurs la decizia de achitare a lui Gigi Becali şi a fostului ministru al Apărării, Victor Babiuc, pronunţată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au declarat reprezentanţii DNA.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.