Greva generala in sanatate.Medicii ameninta cu DEMISII in BLOC

  Sindicaliştii din sistemul de sănătate anunţă proteste de amploare şi ameninţă cu demisia în bloc. Spitalele din România ar putea fi închise, informează Realitatea TV Angajaţii din sistemul sanitar sunt nemulţumiţi de nivelul redus al salariilor.

  Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor susţine că medicii au ajuns la capătul răbdării şi că în următoarele săptămâni sunt aşteptate proteste colective în unităţile medicale din întreaga ţară. Anunţul a fost făcut după o întrunire a Colegiului Medicilor ce a avut loc azi.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat azi că salariile în domeniul sanitar nu vor creşte în acest an, însă în proiecţia bugetară pe 2014 majorarea acestora este o prioritate. În opinia lui Nicolăescu, Ministerul Sănătăţii se află pe aceeaşi poziţie cu Colegiul Medicilor. „Ei cer scoaterea medicului din sistemul bugetar. Noi lucrăm la un astfel de proiect de lege şi mai cer ca spitalele să nu mai fie publice, ci o altfel de entitate „, a explicat ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte salariile mici ale rezidenţilor, ministrul Sănătăţii a explicat că în perioada 2006-2008, în primul său mandat, salariilor rezidenţilor din anii I-IV au fost triplate, pentru ca în 2010 să fie reduse cu 25%, apoi reîntregite în acest an. El a declarat că salariile din domeniul sanitar nu vor creşte în acest an, însă în proiecţia bugetară pe 2014 majorarea acestora este o prioritate.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.