Te afli aici: Acasa » National » Heiner Wittman vine la Timisoara

Heiner Wittman vine la Timisoara

După trei războaie nimicitoare, o apropiere între Germania şi Franţa s-a petrecut în cea de-a doua jumătate a secolului XX, fundamentată de Tratatul franco-german din ianuarie 1963. De atunci, Germania şi Franţa sunt motorul integrării europene, indiferent de modalităţile de abordare a vicisitudinilor istorice, mai ales a crizei economice din 2008. Dialogul dintre Germania şi Franţa continuă să reprezinte un progres pentru Europa.

Heiner Wittman a făcut studii de istorie, de ştiinţe politice, de literatură şi lingvistică franceză la Paris şi la Bonn, a publicat lucrări despre Sartre şi Camus şi este un specialist al relaţiilor franco-germane. În 2006 a lansat un blog franco-german, «France-Blog» (www.france-blog.info), care numără astăzi 1600 de articole.

Heiner Wittmann este invitat în 28 ianuarie la Timişoara de către Institutul francez în parteneriat cu Centrul Cultural German, pentru a susţine o conferinţă în limba germană şi una în limba franceză despre cei 50 de ani de prietenie şi cooperare dintre Germania şi Franţa.

Conferinţa în limba germană, va avea loc la Liceul Nikolaus Lenau, ora 13:00

Conferinţa în limba franceză, la Salonul de ceai al librăriei Cărtureşti Mercy, începând cu ora 17:00.

« credit fotografie Heiner Wittmann, 2012 »

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus