Te afli aici: Acasa » National » Importanţa artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România

Importanţa artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România

Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Responsabilizare Civică (APCRC), în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), organizează joi, 2 noiembrie 2017, între orele 10:00 şi 21:00, la Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultura Timiş (str. Augustin Pacha nr. 8) şi la Librăria Cărtureşti Mercy (str. Florimund Mercy, nr. 7), cea de a doua ediţie a conferinţei internaţionale cu tema „Importanţa artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România”. Conferinta este un eveniment conex al Bienalei de Arta Contemporana „Art Encounters”.

Evenimentul este împărţit în trei secţiuni, având drept invitaţi o serie de personalităţi din sfera culturală, manageri ai unor asociaţii şi organizaţii din sectorul cultural independent din ţară şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii guvernamentale.

La conferinţă vor lua cuvântul: Ovidiu Şandor — preşedintele Fundaţiei „Art Encounters”; Simona Neumann — director executiv al asociaţiei „Timişoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii”; Vlad Gaivoronschi — preşedinte al filialei Timiş a Ordinului Arhitecţilor din România; Sorin Predescu — director executive al Direcţiei Judeţene pentru Cultura Timiş; Diana Marincu — curator al celei de a doua ediţii a Bienalei de Artă Contemporană „Art Encounters”; Cristian Sitov – vicepreşedinte al Asociaţiei “Prin Banat”; Agata Etmanowicz – vicepreşedinte al Fundaţiei Impact (Varşovia, Polonia).

Primele doua secţiuni vor avea loc în Sala StudioArt din cadrul Casei Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultura Timiş, în intervalul orar: 10:00 – 14:00

Secţiunea 1 — Patrimoniul cultural imobil — cadru legislativ şi aspecte urbanistice

Secţiunea 2 — Proiecte culturale derulate în clădiri de patrimoniu din Timişoara

Cea de a treia secţiune a conferinţei, denumită „Patrimoniu cultural imobil — potenţial spaţiu de manifestare a artei contemporane” va avea loc începând cu ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Mercy (str. Florimund Mercy)

În cadrul acesteia se va desfăşura evenimentul „Feminitate. XX versus XXI”, ce îşi propune sa pună faţă în faţă portretele a două tipologii feminine. Este vorba despre portretul femeii în „Epoca de Aur”, asa cum rezulta el din textele incluse în antologia „Tovarăşe de drum”, realizata de Dan Pavel Gheo şi Dan Lungu, pus în oglindă cu cel al femeii contemporane, creionat în romanul „Aleargă” al Anei-Maria Sandu. La eveniment va fi prezenta doamna Adriana Babeţi, scriitoare şi profesor de Literatură comparată, la Universitatea de Vest din Timişoara, în calitatea domniei sale de autoare a textului „Sarsanela”, inclus în antologia “Tovarăşe de drum”. Va avea loc o discuţie, prin intermediul căreia se va pune în lumină modul în care conceptul de feminitate şi-a modificat înţelesurile, în cele două epoci şi cum arta este cea mai în măsura să pună în evidenţă acest lucru. Discuţia va fi completată de expoziţia de fotografie realizata de către membrii Scolii de Fotografie Freelancer din Bucureşti, având drept temă ipostazierea femeii contemporane.

Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile şi în baza rezervării la adresa de e-mail contact@apcrc.ro.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus