Împreună pentru un scop nobil – Balul Lions United 2022

 

Timișoara, orașul cu cele mai multe cluburi Lions din țară, vine din nou în sprijinul comunității. Pentru că nu puteau rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă cu refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului, cluburile Lions au hotărât să își unească forțele pentru ajutorarea acestora.

Astfel, în 6 mai, s-a desfășurat Balul Lions United 2022, sumele strânse urmând a fi folosite pentru amenajarea a 3 centre rezidențiale: unul exclusiv în folosul refugiaților ucraineni și alte două în folosul imediat al acestora și al familiilor defavorizate din comunitatea noastră.

Balul a fost organizat de următoarele cluburi: Lions Club Timișoara, Lions Club Timișoara Tymes 1266, Lions Club Timișoara Diamond, Lions Club Timișoara Iris, Lion Club Timișoara 4 Family, Lions Club Timișoara Bastion și Lions Club Timișoara Dynamis.

Cei 160 de participanți au putut sprijini suplimentar scopul balului prin donații în cadrul unei licitații și al unei tombole. Momente de dans deosebite au fost oferite de Top dance, Pseudonim și Magnum Team (inclusiv prin antrenoarea și dansatoarea refugiată din Odessa, Yana Kolesnik). Balul s-a încheiat prin tradiționalul tort decorat cu sigla Lions.

Generozitatea participanților pentru acest nobil scop al balului comun Lions s-a concretizat prin strângerea fondurilor necesare in vederea îndeplinirii obiectivelor asumate.

Sponsorii acestui eveniment, care au contribuit și ei generos la buna desfășurare a acestui, sunt: Alexandrion Grup (prin Fundație), Crama Aramic – Cosmin Crăciunescu, Agasi – Lucrări de instalații în construcții, Media Shop – publicitate, Prompt Real Estate Solutions, Crama Domeniile Rykas, Rindo Dental Clinic, Adendo & Co, Bergbanat, Galla Events, Cofetaria Codrina  si altii.

„Mulțumim tuturor participanților la eveniment și tuturor sponsorilor care au decis să contribuie la realizarea acestor obiective care sperăm să mai aline din durerea pricinuită refugiaților ucraineni de evenimente nedemne de secolul în care trăim. Mă bucură de asemenea că în aceste momente cluburile Lions din Timișoara au reușit să își unească forțele și, într-un timp record, să organizeze acest eveniment. „Grație unirii cresc lucrurile mici, prin dezbinare se prăbușesc cele mai mari.” –
Gaius Sallustius Crispus
”, a declarat Gabriel Egyed, Președintele clubului Lions Timișoara, reprezentant al organizatorilor.

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ  de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1330 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve, voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este  posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 70 de cluburi prezente în aproape toată țara. Acestea informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorință de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acțiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.

Related posts