Te afli aici: Acasa » National » Inhalosedarea capata amploare in randul parintilor clujeni

Inhalosedarea capata amploare in randul parintilor clujeni

 

Din ce în ce mai mulți părinți clujeni apelează în ultima perioadă la procedura de inhalosedare atunci când vine vorba de vizita la stomatolog a celor mici și efectuarea tratamentelor în cazul copiilor ce au fobie de dentist. Aceasta este cea mai sigură metodă de sedare folosită astăzi în clinicile stomatologice, al cărei efect este înlăturarea fricii și anxietății față de tratamentul dentar, pacienții rămânând conștienți și receptivi pe tot parcursul tratamentului.

Inhalosedarea este o procedură care se realizează cu protoxid de azot, un gaz ne-toxic, care acționează rapid și care se elimină singur din organism după întreruperea administrării.  Pacientul nu va mai simți stres sau frică, iar datorită beneficiilor sale, această metodă este recomandată și pacienților cu hipertensiune arterială, angină sau cu istoric medical legat de atacuri de cord. „Foarte mulți părinți vin în cabinetul nostru și mărturisesc că se confruntă cu probleme serioase atunci când trebuie să îi aducă pe cei mici la stomatolog. Sunt copii care plâng doar când văd sau aud instrumentele folosite de dentiști, în ciuda mediului prietenos, a jucăriilor sau a jocurilor de rol pe care le folosim pentru a crea o experiență cât mai plăcută. Un număr din ce în ce mai mare de părinți s-au convins că inhalosedarea este o metodă 100% sigură și optează pentru o astfel de metodă atunci când celor mici trebuie să li se facă o intervenție de care le e frică, dar fără de care sănătatea lor orală ar fi pusă în pericol” declară dr. Anamaria Boldizsar, manager la Clinica ANAdent.

Cabinetul de stomatologie ANAdent se numără printre puținele cabinete din județul Cluj care au adoptat metoda inhalosedării cu protoxid de azot. Acesta în combinație cu oxigenul determină un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai simți nici teama de intervenție și nici durere, gazul având și proprietăți ușor analgezice.”După ce medicul stomatolog termină intervenția se întrerupe administrarea protoxidului de azot și se administreză pentru câteva minute oxigen, pentru a se elimina din organism substanța inhalată”  adaugă dr. Anamaria Boldizsar.

 

Echipa de specialiști de la Clinica ANADent folosesc cu succes inhalosedarea atât la adulți, dar mai ales la copii. Cu ajutorul inhalosedării orice intervenție sau tratament nu mai provoacă niciun fel de durere fizică și automat va dispărea și frica de stomatolog pe care majoritatea copiilor o au. Oricâte eforturi se depun din partea părinților și stomatologilor de cele mai multe ori este greu ca micuții să se obișnuiască cu tratamentele dentare, ei tot se vor speria de durere, însă datorită inhalosedării, vor fi mult mai relaxați, iar vizita la medicul dentist se poate transforma chiar într-o experiență plăcută.

Cabinetul ANAdent a fost înființat în anul 2003 în Cluj-Napoca și  oferă servicii complete de diagnostic si tratament în domeniul stomatologiei generale și pediatrice, ortodonției, chirurgiei oro-dentare, implantologiei dentare, profilaxiei, radiologiei, proteticii și cosmeticii dentare.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus