Te afli aici: Acasa » National » La Muzeul Banatului a fost inaugurata gospodaria Chizatau

La Muzeul Banatului a fost inaugurata gospodaria Chizatau

Cea de-a 25-a gospodărie a Muzeului Satului Bănăţean Timişoara a fost inaugurată astăzi, în prezenţa familiei care a donat complexul de case, a echipei de muzeografi şi a conducerii Consiliului Judeţean Timiş.

Gospodăria din Chizătău este formată din două case de locuit, una de la mijlocul secolului al XIX-lea, cealaltă fiind construită la începutul secolului al XX-lea. Întregul ansamblu a fost donat Muzeului Satului Bănăţean de către Bot Doru din Chizătău în urmă cu doi ani.

 

„Începând de astazi, ansamblul muzeal numără 25 de găspodării, un motiv în plus pentru toţi bănăţenii de a vizita Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Doresc să mulţumesc familiei Bot Doru pentru donaţia gospodăriei din Chizătău, pe care am deschis-o astăzi publicului, dar şi Consiliului Judeţean, preşedintelui Titu Bojin pentru sprijinul acordat pentru finalizarea acestui proiect”, a declarat managerul Muzeului Satului Bănăţean, Claudiu Ilaş.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin a apreciat activitatea conducerii dar şi starea Muzeului Satului Bănăţean, care s-a schimbat în bine în ultimii ani, în condiţiile în care evenimentul de astăzi reprezintă finalul mandatului managerului Claudiu Ilaş.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus