Te afli aici: Acasa » National » Lansarea Centrului de Informare Europe Direct Timisoara

Lansarea Centrului de Informare Europe Direct Timisoara

 

 

În calitatea de prim punct de acces la Uniunea Europeană pentru cetăţeni, Centrul de Informare Europe Direct Timişoara oferă informaţii, consiliere, asistenţă şi răspunsuri la întrebări privind UE, în special cu privire la drepturile cetăţenilor UE, priorităţile UE generale şi anuale, legislatia sa, politicile, programele şi oportunităţile sale de finanţare. De asemenea, centrul stimulează dezbaterea problematicilor de interes pentru UE şi cetăţeni, prin organizarea de conferinţe şi evenimente în regiunea deservită – judeţele Timiş şi Caraş-Severin, şi transmite problemele şi sugestiile cetăţenilor către UE.

„Centrele de informare Europe Direct se află în prima linie, reprezentând imaginea publică, ochii, urechile și gura politicilor UE și ale drepturilor cetăţenilor pe teren”, a declarat vicepreşedintele Viviane Reding, comisarul pentru justiţie, drepturi fundamentale și cetăţenie. „Cifrele sunt impresionante: numai anul trecut, centrele au primit peste un milion de întrebri. De aceea, astăzi extindem reţeaua pentru ca centrele să-şi poată îndeplini în continuare rolul pe care îl au, răspunzând la întrebările cetăţenilor şi încurajând dezbaterile pe teme europene la nivel local.” ( 18 martie 2013, Bruxelles, Lansarea noii generaţii de Centre Europe Direct)

Centrul de informare Europe Direct Timişoara deserveşte judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi este găzduit în perioada 2013-2017 de către Fundaţia Student Plus din Timişoara. Aceasă numire este si o recunoaştere a rezultatelor obţinute de Fundaţia Student Plus în anii anteriori, cunoscute comunităţii locale prin câteva dintre programele derulate cu succes, precum Academia Seniorilor, Centrul de Voluntariat Timişoara, proiecte ale Serviciului European de Voluntariat, proiectul pe tema migraţiei derulat în colaborare cu Centrul de Refugiaţi Timişoara, şi nu în ultimul rând, cursuri şi tabere de limbi străine, tabere de schi sau conferinţe.

Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct (CIED) reprezintă principalul punct de contact local pentru toate Instituţiile Uniunii Europene (UE), susţinând activitatea reprezentanţelor Comisiei Europene şi a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local şi regional. La nivelul Uniunii Europene există 500 de astfel de centre de informare, iar în România numărul lor este de 31.

Evenimentul de lansare al Centrului Europe Direct va avea loc pe data de 4 aprilie 2013 ora 12.00 intr-un cadru festiv, în sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara. La acest eveniment deschis publicului larg, vor participa reprezentanţii Comisiei Europene în România, oficialităţi locale, membri ai corpurilor diplomatice si reprezentanţi ai organizaţiilor partenere din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus