Luna Conștientizării și Prevenirii Cancerului de Sân

Gest de solidaritate extraordinar în Timișoara: 18 artiști plastici și-au donat lucrările pentru a susține intervenția de reconstrucție de sân  a unor paciente care au depășit cancerul.

Asociația NaviMED organizează sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19:00 la Hotel NH Timișoara un vernisaj de excepție: 18 artiști plastici din Timișoara își expun lucrările spre vânzare, iar fondurile obținute vor fi destinate, în integralitate, intervențiilor de reconstrucție de sân ale unor paciente care au depășit cancerul.

NaviMED este o asociație afiliată Asociației MagiCAMP (câștigătoarea premiului cetățeanului European), înființată din necesitatea de a oferi consiliere și sprijin informațional, material și psihologic persoanelor afectate de diverse afecțiuni severe.

Mare parte dintre activitățile NaviMED sunt desfășurate de peste 10 ani de navigatori care au colaborat în trecut și colaborează atât cu MagiCAMP, cât și cu alte asociații care sprijină pacienții cu afecțiuni grave din România.

Navigatorul de pacient este un soi de avocat al lui. Noi suntem, practic, alături de pacient din momentul diagnosticului și îl ghidăm prin tot acest sistem sanitar așa încât să câștige, de fapt, cel mai mult. De când am devenit navigator de pacienți, la mine au ajuns foarte multe cazuri  terminale din zona asta a cancerului, atât adulți, cât și copii. Iar asta mi se pare extrem de greu de suportat, pentru că dacă pentru cei în faze incipiente mai poți face ceva, pentru cei aflați în ultimele stadii ale bolii chiar nu mai poți face nimic. Atunci mi-am dat seama cât de important este să punem accentul și pe educația oamenilor și pe prevenție, fie ea primară, adică recunoașterea factorilor de risc în cancer, pe care nici acum mulți oameni nu îi știu.” (dr. Silvia Coman, președinte Asociației NaviMED și pacient oncologic).

Expoziția va fi precedată, de la ora 10:00, de o sesiune de informare despre cancerul de sân, eveniment care continuă seria de același tip organizate în București și care s-a bucurat de un succes extraordinar.

Participanții vor discuta cu medici excepționali din București: Dr. Gerald Filip, medic primar chirurgie generală, competență chirurgie oncologică, Dr. Cătălin Stângu, medic primar chirurgie estetică și reparatorie, dr. Andrei Ungureanu, medic specialist oncologie medicală, și de Samona Sommer, psihoterapeut.

În partea a doua a sesiunii de informare, Diana Gulan de la  Diana Gulan PMU&Microblading Academy va susține o prezentare de tehnici de tatuare si repigmentare de areolă mamară după reconstrucția de sân.

Participarea la sesiune este liberă. E nevoie doar să vă înscrieți trimițând un email la alina.botezatu@navimed.eu sau prin telefon la numărul 0741.274.834.

Sponsori ai evenimentului: NH Hotel Timisoara, Avon Space si Stop Cancer la San, Tie Me Up, Editura Litera, NH Hotel Timișoara, Domeniile Sera și Cofetăria La Naomi.

“Cancerul nu te întreabă nici câți ani ai, nici câți copii te iubesc acasă, așa că trebuie să mergi mai departe și să lupți. Uneori ți-e atât de dor de femeia întreagă de dinainte de operația care ți-a furat din feminitate și ți-ai dori să o poți regăsi. …Apoi te bucuri că trăiești și că îi poți strânge în brațe pe cei dragi. Și nu încetezi să crezi și să speri. Niciodată.” (pacientă diagnosticată cu cancer de sân).

Artiștii timișoreni participanți la campania de solidaritate sunt: Virginia Baz Baroiu, Dorothea Hârjoi, Doina Reghiș Ionescu, Danita Petcov, Dumitru Popescu, Ecaterina Neagu, Ildiko Mikota, Gina Dragomir, Pop Cristina, Lucia Kolla Stoica, Cristina Găurean, Cristina Luleș, Irina Panait, Ramona Popa, Gabriela Balaș, Codrina Tomov, Teodora Pop, Hella Crasnic

Tabloul Serenity (autor artist plastic Madalina Dorofte) este povestea femeii greu încercate și speriate, care decide într-o zi să-și înfrunte frica și boala pe care le depășește și își regăsește astfel seninătatea (Serenity).

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.