Marele Premiu al Festivalului-Concurs Gelu Stan a ajuns la Arad

Marele Premiu al Festivalului-Concurs Gelu Stan ajunge la Arad: Eduard- Nicolae Motan, în vârstă  de 15 ani, a impresionat juriul și audiența și și-a trecut  în palmares unul dintre cele mai importante trofee de interpretare a folclorului. Timișoara a devenit pentru o zi epicentrul folclorului românesc. Șaisprezece tineri pasionați de folclor și tradiții au cucerit publicul timișorean în ediția a IV-a a festivalului, cu un spectacol de zile mari,  joi, 14 aprilie 2022, în sala Timișoara Convention Center.

 

Cântece din toate zonele folclorice ale țării și costume autentice purtate cu fală  și respect au alcătuit tabloul unei seri de neuitat, pentru a celebra frumusețea tradițiilor. Pe lângă publicul din sala Timișoara Convention Center, în mediul online, peste 40.000 de spectatori au urmărit în direct spectacolul dedicat operei și personalității maestrului Gelu Stan.

Juriul a stabilit următorul clasament:

Marele Premiu – Eduard Nicolae Motan, 15 ani, Arad

Premiul I – Roberta Buzurin, 17 ani, Olt

Premiul II – Ana Dragu, 23 ani, Neamț

Premiul III – Constantina Cornelia Orleanu, 17 ani, Gorj

Premiul „Radio Timișoara, acordat cu sprijinul Asociației Culturale „Floarea Dorului” din Conop- Arad, președinte Ionel Șoimoșan  i-a revenit lui  Valentin Vădrariu, 22 ani, Caraș-Severin

Premiul „Tinereții” – Ștefania Larisa Varga, 22 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Dorin Rus, 25 ani, Bistrița Năsăud

Premiul Special – Alexandra Nicoleta Bălăreanu, 15 ani, Ilfov

Premiul Special – Cristiana Raluca Bercea, 18 ani, Gorj

Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul au prezentat un moment In memoriam Gelu Stan, precum și un tablou coregrafic în regia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu, care a primit aplauze la scenă deschisă din partea spectatorilor. Orchestra coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a asigurat acompaniamentul întregului spectacol. Gazda evenimentul a fost Felicia Stoian. În recital au fost îndrăgiții interpreți ai folclorului bănățean Elena Jurjescu, Vasile Conea, Stana Stepanescu, Ciprian Pop, Răzvan Năstăsescu și Alexandra Acs.  Apariții speciale, în spectacol, au avut Tiberiu Ceia și Ana Munteanu, prin intermediul unor transmisii video, acompaniați live, în inedite duete, de Ciprian Pop și Stana Stepănescu.

Emoțiile și o atmosferă plină de speranță au cuprins sala Timișoara Convention Center,  iar căldura publicului și interpretarea artiștilor au adus bucurie tuturor.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.

Related posts