Te afli aici: Acasa » National » Mediul economic susţine Universitatea Politehnica Timişoara

Mediul economic susţine Universitatea Politehnica Timişoara

Universitatea Politehnica Timişoara a întreţinut mereu o relaţie strânsă cu mediul economic din oraş, dar şi din regiune, cu beneficii pentru ambele părţi. Companiile îşi asigură astfel resursa umană de calitate pregătită în cadrul UPT, iar universitatea beneficiază de susţinere, donaţii şi amenajări ale spaţiilor de învăţământ.

În această linie se înscrie şi legătură cu firma Visma, care continuă seria modernizării laboratoarelor din Universitatea Politehnica Timişoara printr-o nouă donaţie. Aceasta se referă la modernizarea laboratorului de Elemente de Grafică pe Calculator şi Calcul Paralel din cadrul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din clădirea ASPC, str. Petre Râmneanţu nr. 2, parter, sala P17.

Modernizarea a constat din repararea sălii laboratorului, modernizarea instalaţiei electrice şi a celei de transmisie date, dotarea cu mobilier, dar cea mai importantă componentă a acestei donaţii se referă la achiziţionarea unui număr de 18 unităţi centrale performante, fiecare dintre acestea fiind însoţită şi de o placă grafică dedicată, capabilă să transforme un calculator obişnuit într-o puternică unitate de procesare.

Laboratorul este utilizat în prezent de studenții din anii I, II, III și IV la numeroase discipline dintre care amintim cele de Calcul Numeric, Algoritmi Paraleli, Elemente de Grafică pe Calculator, atât de la seriile de limba română cât și la cele de limba engleză. De asemenea, laboratorul este utilizat de studenții de la master la disciplinele Data Mining și Rețele Neuronale.

Inaugurarea laboratorului va avea loc în data de 24 noiembrie 2017, începând cu ora 10. Valoarea totală a donaţiei este de 70.000 de lei. Acesta este cel de-al doilea laborator dotat cu sprijinul firmei Visma. Primul, de aceeaşi valoare, a fost inaugurat în urmă cu un an.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus