Te afli aici: Acasa » National » Ministerul Apararii infirma existenta procesului de mobilizare a rezervistilor

Ministerul Apararii infirma existenta procesului de mobilizare a rezervistilor

Existenţa unui proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor în armată a fost „infirmat categoric”, vineri seară, de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit unui comunicat, informează Mediafax.

În ultima perioadă, în presă au apărut mai multe informaţii în legătură cu un posibil demers dezvoltat recent de Ministerul Apărării prin care rezerviştii sau tinerii ar putea fi recrutaţi, în contextul tensiunilor din Ucraina.

Ministerul Apărării a precizat că actualizarea certificatul medical eliberat de medicul de familie în vederea prezentării tinerilor la comisia locală de recrutare, pentru efectuarea vizitei medicale, respectă legea.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat.

Oficialii Apărării menţionează totodată că acest demers nu are nicio legătură cu eventuale evoluţii în mediul de securitate, în vecinătatea României.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale invită la prudenţă şi notează că România nu trebuie să „cadă în capcana unui război psihologic”, în contextul în care mai multe posturi de televiziune din Rusia au făcut aprecieri cu privire la capacitatea militară a României .

„Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat”, mai precizează comunicatul transmis vineri de MApN.

Pe data de 28 aprilie, în Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul pentru aprobarea formei şi conţinutului certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare pe timpul stării de asediu, al mobilizării şi al stării de război.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus