Muzeul Național de Artă Timișoara lansează concursul de creație vestimentară „TMuseums ARTguard”

 

Muzeele Consiliului Județean Timiș invită publicul la o competiție de design vestimentar. Se caută concepte creative pentru uniformele personalului de securitate

 

Cele mai mari trei muzee timișorene, finanțate de Consiliul Județean, doresc crearea unei uniforme unice – elegantă, adaptată tendințelor și nevoilor, demnă de nivelul instituțiilor culturale, care să inspire încredere și să exprime respectul față de vizitatori. Pentru asta, invită designerii, creatorii de modă, pe toți cei cu idei vestimentare inedite la o competiție de design vestimentar.

 

Muzeul Național de Artă Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte şi Design, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul Satului Bănăţean, anunță astfel lansarea concursului de creație vestimentară „TMuseums ARTguard”, ce se va desfășura în perioada 11 martie-11 aprilie 2022.

 

Competiția este o invitație de exprimare a ideilor stilistice în scopul redefinirii uniformelor personalului de securitate al instituțiilor culturale din subordinea Consiliul Județean Timiș. Provocarea constă în realizarea vestimentației de serviciu pentru personalul de pază din Muzeul Naţional de Artă Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului și Muzeul Satului Bănăţean, conform unui set de cerințe specifice.

 

Dincolo de material, croi, culoare și structură, uniforma este un simbol ce a reprezentat dintotdeauna valori legate de apartenență, tradiție și coduri de conduită. Personaje care se păstrează în rolul secundar în sălile de expoziții, agenții de pază sunt indisponibili în funcționarea spațiilor culturale, iar imaginea lor este importantă. Ei asigură menținerea siguranței operelor de artă și sunt un factor semnificativ în relație cu publicul.

 

Persoanele interesate să participe la această competiție (designeri, creatori de modă, oameni cu idei vestimentare inedite) se pot înscrie la concurs în perioada 11 martie – 01 aprilie 2022. Intrarea în competiție se face exclusiv online, prin completarea formularului accesibil aici: https://forms.gle/CgoQj5ate7XpLdFE9. Cerințele și specificațiile tehnice sunt disponibile la aceeași adresă.

 

Câștigătorul concursului va fi anunțat în data de 11 aprilie 2022 și se va bucura atât de posibilitatea de a-și promova creativitatea și talentul prin crearea uniformei personalului de pază, cât și de mai multe premii din partea organizatorilor și partenerilor competiției.

 

În acest proiect comun, Muzeul Național de Artă Timișoara oferă câștigătorului ocazia realizării unei expoziți personale de design vestimentar în spațiul virtual, sub egida Muzeului, iar Consiliul Județean Timiș, prin Direcția de Prestări Servicii, acordă ca premiu un abonament de șase luni în parcarea CJ Timiș de la Hotel Timișoara. De asemenea, toate cele trei muzee implicate în proiect vor acorda ca premiu un tur ghidat pentru câștigător împreună cu 15 prieteni, cât și cinci abonamente unice lunare.

Related posts