NAŢIONAL / Astărăstoae reales la conducerea UMF Iaşi

Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.

Potrivit Comisiei Electorale de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Vasile Astărăstoae a primit 72% din sufragiile cadrelor didactice universitare, adică 480 de voturi, iar prof. univ. dr. Ştefan Georgescu, singurul contracandidat, 208. La scrutinul de vineri, Astărăstoae a primit 79% din sufragii, adică 19 voturi din partea reprezentanţilor studenţilor, iar Georgescu, şase.

Este un mandat de continuitate, o dovadă că universitatea ‘Grigore T. Popa’ este o universitate sănătoasă care nu este afectată şi influenţată de calomniile care mi s-au adus în ultima vreme. Dorinţa mea e ca această universitate să obţină locul pe care îl merită, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de incompatibilitate aduse de Agenţia Naţională de Integritate la adresa sa, Astărăstoae a replicat că ANI va trebui să răspundă pentru depăşirea de competenţe şi limbaj insinuant, ambiguu şi protectiv pentru agenţie. Acuzaţiile nu se fac nici la televizor, nici în alte media. Mi-a fost încălcat dreptul la apărare, nu mi s-a permis să îmi expun punctul de vedere şi să depun probe, conform procedurii. Va trebui ca ANI să răspundă pentru asta. Profesorul Astărăstoae nu îşi va duce cel de-al doilea mandat la final, el urmând să împlinească vârsta de pensionare peste trei ani.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.