NAŢIONAL / Captură record de ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au capturat, la sfârşitul acestei săptămâni, pe Dunăre, 176.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 380.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de IJPF Galaţi, ţigările au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în urma controlului unui convoi de barje ce venea din Ucraina, ele fiind ascunse între pereţii unei barje ce transporta minereu. Vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – portuar, a fost efectuat controlul specific de intrare în ţară asupra convoiului Oremburg pavilion Ucraina, convoi care avea în componenţă şase barje încărcate cu pelete, cărbune şi diverse tipuri de minereu, marfă ce a fost încărcată în Portul Ismail (Ucraina) având ca punct de destinaţie Portul Ruse (Bulgaria).

În urma controlului, pe una dintre barje a fost descoperită disimulată între pereţii tribord-babord şi pereţii calei, cantitatea de 3.520.000 ţigarete (176.000 pachete) de diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova, fără documente de însoţire a mărfii, precizează comunicatul de presă. În vederea stabilirii provenienţei ţigărilor de contrabandă, barja deservită de un echipaj format din doi cetăţeni ucraineni a fost indisponibilizată în Portul Galaţi. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 383.548 lei, a fost ridicata în vederea confiscării, urmând a fi introdusă în camera corpuri delicte a IJPF Galaţi, cercetările fiind continuate de organele competente.

Related posts