NAŢIONAL / Circa 30 de copii internaţi în spital din cauza rujeolei

Aproximativ 30 de copii din două localităţi au fost internaţi de Crăciun în Spitalul Judeţean Satu Mare din cauza rujeolei.

Purtătorul de cuvânt al spitalului sătmărean, Constantin Demian, a declarat marţi că la Secţia de boli infecţioase se află internaţi 27 de copii din localităţile Hrip şi Turulung, cu diagnosticul preliminar de rujeolă, fiind anunţaţi şi specialiştii în epidemiologie de la Direcţia de Sănătate Publică.

Medicul epidemiolog Lidia Tămaş a precizat că încă nu s-a confirmat faptul că minorii ar avea rujeolă, rezultatele urmând să sosească peste câteva zile, însă diagnosticul preliminar poate fi acesta întrucât există două focare de rujeolă şi rubeolă în localităţile respective.

Starea copiilor este relativ bună, sunt forme uşoare şi medii. Avem epidemie din ianuarie, însă acum au fost cazuri de contact între copii. Sunt mulţi care nu acceptă vaccinurile. Dacă totul decurge bine, externările se fac în trei – cinci zile, a afirmat Lidia Tămaş, care a menţionat că printre copii se află şi bebeluşi.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.