NAŢIONAL / Crin Antonescu consideră că prin noua Lege a Lustraţiei PDL încearcă să mai obţină nişte voturi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că lustraţia este o temă ratată de societatea românească şi că prin noua Lege a lustraţiei democrat-liberalii încearcă doar să mai obţină nişte voturi de la electoratul de dreapta care a crezut în acest subiect.

O spun cu tristeţe: e o temă pe care societatea românească a ratat-o. Lustraţia, care ar fi nu numai dreaptă, ci foarte necesară unei societăţi ca cea românească, s-a ratat din cauza insuficienţei forţe a alternativelor politice în România la început anilor ’90, din cauza vastului sistem de complicităţi, din cauza faptului că cei puternici din afara României interesaţi de evoluţia democratică a României nu ne-au ajutat. Puteri democratice la care am sperat au preferat să lucreze mai degrabă cu lustrabilii decât să ajute efortul de lustraţie din România, a susţinut Antonescu.

Pe de altă parte, el a remarcat ironic că PDL a rezolvat în 48 de ore o temă pentru care nu s-au găsit soluţii timp de 20 de ani. Azi, demersul foarte grăbit al PD nu este decât un episod minor dintr-un demers minor de natură demagogică. PD încearcă să se facă campionul unor cauze care nu i-au aparţinut niciodată şi nici măcar în al 12-lea ceas nu reuşesc să ducă până la capăt ce a mai rămas dintr-un asemenea proiect de lege şi personalizând au grijă să scoată din această lege Comitetul Central al UTC sau persoanele asimilabile fostului Corp Diplomatic al României lui Ceauşescu, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu vrea să spună prin aceasta că Mihai-Răzvan Ungureanu sau Teodor Meleşcanu nu ar trebui să facă politică în România, amintind chiar că PNL i-a desemnat pe cei doi în funcţia de ministru de Externe. Am dat acest exemplu ca să vedem că PD nu poate avea pretenţii nici măcar în glumă că rezolvă o temă reală, dureroasă a societăţii româneşti, a adăugat Antonescu. Întrebat cui foloseşte în aceste condiţii noua Lege a lustraţiei, Antonescu a răspuns: Nimănui. PD încearcă să mai aducă nişte voturi de la dreapta, de la nişte oameni care au dorit 20 de ani legea lustraţiei, care au crezut în asta. Liderul PNL a mai spus că nerealizarea lustraţiei în 20 de ani reprezintă o înfrângere a României sănătoase.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.