NAŢIONAL / Dinel Nuţu (Staicu) a scăpat de pedeapsa de 7 ani de închisoare din dosarul devalizării BIR

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi, contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Nuţu, fost Staicu, formulată în dosarul privind devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor în care fusese condamnat la şapte ani de închisoare, însă nu va fi eliberat, deoarece este arestat preventiv în dosarul fraudării Transgaz Mediaş.

Prin decizia CAB s-au anulat mandatele de arestare din dosarul Judecătoriei Sectorului 4, care l-a condamnat pe Dinel Nuţu la pedeapsa cu închisoarea cu executare, pedeapsă majorată la şapte ani de judecătorii CAB. Magistraţii au reţinut autoritatea de lucru judecat a Curţii de Apel Craiova şi au decis că Dinel Nuţu a mai fost judecat o dată pentru aceleaşi fapte.

Pe 4 aprilie 2011, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate în dosarul fraudării BIR. După ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat în urmărire generală deoarece nu a fost găsit la domiciliul său, iar ulterior a părăsit ţara după ce şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu.

Judecătoria Sectorului 4 a emis un mandat european de arestare pe numele său, care a fost pus în executare de Interpol. Pe 19 aprilie 2011 poliţiştii ungari l-au depistat pe Nuţu pe raza localităţii Mako din Ungaria, în apropierea frontierei cu România, şi l-au predat autorităţilor române pe 28 aprilie 2011. Acesta a fost preluat din Vama Borş şi dus în arestul IPJ Bihor, apoi transferat în arestul Poliţiei Capitalei.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.