Te afli aici: Acasa » National » NAŢIONAL / Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, rămâne în arest

NAŢIONAL / Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, rămâne în arest

NAŢIONAL / Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, rămâne în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, vineri, recursul fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban la decizia prin care a fost arestat pe 16 martie, pentru 29 de zile, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Cătălin Şerban a fost reţinut pe 15 martie, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, pentru infracţiunea de luare de mită şi trafic de influenţă. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 20 martie, suspendarea lui Cătălin Nicolae Şerban atât din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, cât şi din cea de judecător.

Potrivit DNA, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în februarie, judecătorul Şerban a pretins de la învinuitul Iacob Chişărău suma de 60.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor completului de judecată ce avea spre soluţionare două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în scopul soluţionării favorabile a acestora.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus