NAŢIONAL / Gabriel Berca susţine că obiectivul fundamental al mandatului său este lupta anticorupţie

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a afirmat, marţi, că obiectivul fundamental al mandatului său este lupta anticorupţie.

De prea multe ori România a avut de suferit din acest punct de vedere, suntem monitorizaţi printr-un mecanism de cooperare şi verificare, vreau ca în vară acest mecanism să spună ‘V-aţi făcut temele’. Ne-am făcut temele în spaţiul Schengen, au fost eforturi financiare deosebite făcute de guvernele anterioare, dar iată că acest mecanism de cooperare şi verificare lasă unele semne de întrebare, a afirmat Berca, cu prilejul evaluării activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Acesta este hotărât să meargă în ritm susţinut pentru ca România să nu mai stea sub semnul întrebării privind corupţia. Anul 2012 este un an esenţial pentru stabilitatea economică a României. Ştim cu toţii că avem nevoie de resurse la buget, ştim că avem nevoie de cheltuirea corectă a banului public şi din acest punct de vedere vă informez, domnule prim ministru şi stimaţi colegi, chiar aseară am semnat împreună cu Ministerul Public un protocol de activitate în teritoriu. Avem nevoie în teritoriu de mai multă aplicare cu privire la modul în care se cheltuieşte banul public, inclusiv de către autoritatea locală respectivă, este de părere Berca. Ministrul Administraţiei şi Internelor crede că poliţia locală şi cea judeţeană, împreună cu Ministerul Public, trebuie să colaboreze şi să creeze acel tandem esenţial în lupta anticorupţie.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.