NAŢIONAL / Guvernele României şi R. Moldova au finalizat parafarea mai multor acorduri bilaterale

Prima şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, desfăşurată sâmbătă, la Iaşi, s-a finalizat cu parafarea mai multor acorduri bilaterale, în domenii diverse. Ceea ce s-a reuşit azi ar putea fi pus sub două mari capitole: o evaluare a ceea ce Executivul trecut a reuşit să construiască şi, în acelaşi timp, de a construi suplimentar, de a construi pe baza unui orar precis, iniţiative care să justifice tot ceea ce ne interesează ca fiind strategic şi pentru România şi pentru Republica Moldova, a afirmat primul-ministru român Mihai-Răzvan Ungureanu.

La rândul său, premierul moldovean, Vlad Filat, a susţinut că aşteptările au fost îndreptăţite în privinţa reuniunii celor două executive. Această platformă care a fost oferită de şedinţă demonstrează utilitate. Am avut posibilitatea ca, faţă în faţă, miniştrii responsabili pe domenii să vorbească despre realizări, să vorbim despre provocări, despre probleme rămase nerezolvate, dar mai important este să indentificăm şi să vorbim despre proiecte de anvergură de viitor. Abordarea a fost una care este impusă de timp, a fost una pragmatică, una care se adresează către rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii. De aceea, proiecte economice, care vizează infrastructura, dezvoltarea relaţiilor economice, oferirea oportunităţilor investiţionale, au fost dominante pe agenda şedinţei de guvern, a afirmat Vlad Filat.

Mai multe documente bilaterale au fost semnate, sâmbătă, la Iaşi, la finalul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, atât de cei doi premieri, cât şi de membri ai Cabinetelor de la Bucureşti şi Chişinău. Premierul român Mihai-Răzvan Ungureanu şi omologul său moldovean, Vlad Filat, au semnat Planul de acţiune pentru implementarea Declaraţiei comune privind instituirea unui Parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.