NAŢIONAL / Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţia urgentă a medicamentelor morfinice

Guvernul a alocat 750.000 de lei pentru Ministerul Sănătăţii, din Fondul de rezervă, în vederea achiziţionării în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor care suferă de boli oncologice, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Avem o hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2012. Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu 750.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară, urmând ca la prima rectificare bugetară să fie recuperaţi aceşti bani din fondul Casei Naţionale de Sănătate. Decizia survine pentru achiziţia de medicamente – morfine pentru tratamentul cancerului, a spus Suciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a precizat că în urmă cu trei zile firma Mundipharma a anunţat că se reorganizează, dar că nu vor fi probleme cu medicamentele. Se pare, însă, că ritmul importurilor pe care ei l-au comandat, modul în care au fost onorate aceste importuri au provocat un hiatus în aprovizionare, a spus Cepoi. El a arătat că firma ar putea aduce medicamentele pe piaţa din România într-un interval de trei-patru zile şi că în acest interval medicamentele vor fi aduse de la un depozit al unui distribuitor dintr-o ţară vecină

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.