NAŢIONAL / Hannes Swoboda îngrijorat de evoluţia democraţiei din România

Evoluţia democraţiei din România crează îngrijorare la Bruxelles, dar singurii care îi pot sancţiona pe cei de la putere sunt cetăţenii, prin vot democratic, a declarat, marţi, la Bruxelles, liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, cu prilejul unei dezbateri consacrate democraţiei din ţara noastră.
Ne îngrijorează evoluţia democraţiei din România dar, ca social-democrat, cred că cetăţenii vor lua decizia. Dacă procesul va fi transparent, cred că la viitoarele alegeri cetăţenii României vor lua decizia potrivită, a spus oficialul european. El a dat drept exemplu în context desemnarea ministrului de externe, fără ca această nominalizare să fie trecută prin Parlament.

Swoboda a adăugat că oficialii europeni apără democraţia şi acceptă dialogul, fiind preocupaţi de aceasta tocmai în contextul în care în multe dintre statele UE „democraţia are un trecut foarte negativ”. Colegii noştri doresc proceduri democratice spre deosebire de unii indivizi care cred că prin populism pot rezolva orice. Acest lucru, în trecut, a provocat catastrofe, cel din vârf a spus ”eu decid’. ‘La ce ne mai trebuie Parlament? Hai să renunţăm la două camere, să avem doar una şi până la urmă să renunţăm şi la una’. Un joc foarte periculos în principiu. Aici, legi au fost adoptate dar uneori n-au fost legi, decrete guvernamentale sau ordonanţe de urgenţă, a spus liderul grupului S&D din Parlamentul European.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.