NAŢIONAL / Jeffrey Franks s-a întâlnit cu guvernatorul Mugur Isărescu

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a continuat, vineri, discuţiile din cadrul celei de-a patra misiuni de evaluare a Acordului Stand-by de tip preventiv cu România.
Şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a întâlnit la Banca Naţională, cu guvernatorul Mugur Isărescu, după o rundă de discuţii tehnice între experţii Fondului cu specialişti din principalele direcţii din BNR. Joi, delegaţia FMI s-a întâlnit cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, cu care a discutat situaţia încasărilor bugetare, iar în cursul după-amiezii a avut loc o întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

Pe agenda discuţiilor cu conducerea Ministerului Finanţelor Publice au figurat subiecte privind execuţia bugetară pe anul 2011, revizuirea prognozei de creştere economică pe 2011, de la 1,5% – nivelul pe care a fost fundamentat bugetul, la 2-2,5%, precum şi revizuirea în scădere a prognozei de creştere economică pentru 2012, de la nivelul de 1,8%, din cauza înrăutăţirii contextului extern. Misiunea FMI, care se va afla la Bucureşti până pe 6 februarie, va avea întâlniri cu autorităţile române, reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.