NAŢIONAL / Mandat de arestare preventivă în lipsă, emis pe numele lui Mihail Boldea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă de 30 de zile pe numele deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Decizia poate fi atacată cu recurs. Mihail Boldea a părăsit teritoriul României la data de 17 martie, anterior datei la care Camera Deputaţilor a avizat cererea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a inculpatului. ÎCCJ a judecat solicitarea DIICOT în şedinţă nepublică. Deputatul Boldea a fost apărat de un avocat ales, George Moloman, angajat de fratele parlamentarului.

La finalul şedinţei de judecată, avocatul lui Boldea a spus că parlamentarului i s-a încălcat dreptul la apărare, deoarece a fost citat cu doar câteva ore înaintea procesului.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat miercuri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a deputatului Mihail Boldea.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.