NAŢIONAL / Modernizare la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Zalău

Aproximativ 400.000 de lei au fost investiţi pentru finalizarea celei de-a doua etape a modernizării Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Zalău, după ce, în perioada 2006-2008 s-au făcut reabilitări în valoare de 900.000 de lei.

Valoarea totală a lucrărilor de la UPU a fost de 400.000 de lei. Era o lucrare necesară, după ce în perioada 2006-2008 s-au făcut aici investiţii de 900.000 de lei. Practic, Urgenţa era renovată, dar partea de primire şi triere a pacienţilor nu arăta nicicum, a precizat vineri, Laurenţiu Barna, managerul spitalului. Potrivit sursei citate, modernizarea finală a UPU a însemnat realizarea unor spaţii anexe (sală de aşteptare pentru copii şi pentru adulţi, zonă triaj), dar şi îmbunătăţirea accesului auto şi pietonal.

Banii necesari lucrărilor au fost alocaţi de Consiliul Judeţean şi chiar de unitatea sanitară, din veniturile proprii. Barna a adăugat faptul că, de altfel, întreg Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care vizează în principal utilităţile, dar şi modernizarea unor secţii, precum cea de anestezie şi terapie intensivă sau ortopedie, care se doreşte a fi o secţie de excelenţă, ce ar putea atrage pacienţi şi din afara judeţului.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.