NAŢIONAL / Se schimbă sistemul de conducere al Bursei de Valori în 2012

Consiliul Bursei va propune acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificările actului constitutiv al bursei vor viza o structură a Consiliului de Supraveghere în care să fie reprezentanţi acţionari, intermediari, investitori şi emitenţi. Consiliul Bursei se va întruni în prima săptămână din ianuarie şi va convoca, în acest sens, o adunare generală extraordinară a acţionarilor.

În prezent, BVB este condusă de un Consiliu de Administraţie din care fac parte Stere Farmache (preşedinte), Ciprian Zah şi Mircea Botta (vicepreşedinţi), Siminel – Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu. Un loc în Consiliu este vacant după ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renunţat la funcţia de administrator al Bursei, în condiţiile în care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu funcţia de manager al FP. Pe 9-10 ianuarie, acţionarii BVB sunt convocaţi să decidă dacă vor fi revocaţi administratorii actuali, aşa cum a propus un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din titlurile BVB.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.