NAŢIONAL / Sindicatele cer suspendarea ordinului introducerii clasei pregătitoare la şcoala generală

Reprezentanţii celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar (Spiru Haret, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Educaţiei Naţionale) au cerut miercuri ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, suspendarea ordinului privind introducerea din anul şcolar 2012-2013 a clasei pregătitoare la şcoala generală.

Sindicaliştii au cerut amânarea pentru un an sau doi a introducerii clasei pregătitoare la şcoala generală. Ei au dat ca posibilă soluţie de compromis rămânerea clasei pregătitoare pentru acest an la grădiniţă, dar ca aceasta să fie obligatorie. Discuţia a reprezentat cel mai important lucru. După opt luni de zile am reuşit să avem un moment de dialog cu ministrul educaţiei. Discuţia a fost una informală. În urma acesteia am căzut de acord că există posibilitatea de a rezolva mai multe probleme, a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

El a spus că solicitat ministrului Educaţiei o evaluare pe un eşantion reprezentativ privind introducerea clasei pregătitoare. Sistemul nu este pregătit. Ar exista posibilitatea să se amâne această măsură. Este punctul nostru de vedere şi îl vom susţine, a mai spus Ciosu.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.