NAŢIONAL / Taxa auto pentru autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 amânată cu un an

Amânarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de anul 2007 este bună pentru tranzacţiile cu vehicule second-hand, dar nu atât de bună pentru piaţa auto, a declarat luni preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Virgil Popovici.
Amânarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de anul 2007 este bună pentru tranzacţiile cu vehicule second-hand, dar nu atât de bună pentru piaţa auto, a spus preşedintele APIA. Potrivit sursei citate, este dificil de spus care va fi efectul de ansamblu al deciziei de amânare a taxei.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost amânată cu un an pentru a da răgaz posesorilor să-şi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă de către aceştia, potrivit informaţiilor remise luni de către Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP). Potrivit MMP, decizia a fost luată la întâlnirea de luni a Coaliţiei de guvernământ, urmând ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să fie înaintată o Ordonanţă de urgenţă care să modifice Legea intrată în vigoare din 13 ianuarie 2012.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.