Te afli aici: Acasa » National » NAŢIONAL / Traian Băsescu cere Parlamentului adoptarea unor legi de care depinde îndeplinirea obligaţiilor faţă de UE

NAŢIONAL / Traian Băsescu cere Parlamentului adoptarea unor legi de care depinde îndeplinirea obligaţiilor faţă de UE

NAŢIONAL / Traian Băsescu cere Parlamentului adoptarea unor legi de care depinde îndeplinirea obligaţiilor faţă de UE

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, duminică, o scrisoare preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, cerându-le să acorde o atenţie deosebită în adoptarea unor proiecte de lege, de care depinde îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei.

Proiectele de lege menţionate de şeful statului se referă la: punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor de pe lângă acestea, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, modificarea şi completarea Codului Penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal (confiscarea extinsă), punerea în aplicare a Codului Penal şi modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

Adoptarea primelor patru proiecte de lege se înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Vă menţionez că deja adoptarea primului proiect de lege se află într-o întârziere de peste o lună faţă de graficul stabilit împreună cu partenerii noştri europeni. De asemenea, adoptarea ultimelor două proiecte ar avea un impact pozitiv în ceea ce priveşte procesul de reformare a sistemului de justiţie din România, se arată în scrisoarea preşedintelui.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus