NAŢIONAL / Traian Băsescu crede că avem nevoie de o societate civilă puternică

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care subliniază că România are nevoie de o societate civilă puternică, conştientă de drepturile şi de obligaţiile care îi revin în spaţiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoaşterii şi a toleranţei, ca artă a convieţuirii.
Astăzi, România este o societate liberă, care şi-a exprimat în mod clar şi irevocabil adeziunea la valorile statului de drept. Avem nevoie de o societate civilă puternică, conştientă de drepturile şi de obligaţiile care îi revin în spaţiul public, în vederea cultivării dialogului, a cunoaşterii şi a toleranţei, ca artă a convieţuirii. Este datoria noii generaţii să se implice în proiectele educaţionale şi legislative iniţiate de statul român, pentru a face cunoscut adevărul istoric. Asumarea tragediei Holocaustului, căreia i-au căzut victime milioane de evrei din întreaga lume, precum şi a evenimentelor tragice pentru comunitatea evreilor din România, reprezintă un element esenţial pentru evoluţia şi maturizarea unei naţiuni democratice, se arată în mesajul preşedintelui.

Traian Băsescu şi-a exprimat solidaritatea faţă de poporul evreu şi compasiunea faţă de cei care au fost sacrificaţi de un regim care a legitimat, şi în România, excluziunea şi persecuţia comunităţilor de evrei şi romi.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.