NAŢIONAL / Traian Băsescu declară că Boldea este perfect localizat, putându-se declanşa în orice moment operaţiunea de reţinere a acestuia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că deputatul Mihail Boldea este perfect localizat, o declanşare a unei operaţiuni de reţinere a acestuia fiind posibilă în orice moment.

N-am să vă spun cum a spus ministrul de Externe că nu este o problemă importantă. Este o problemă extrem de importantă pentru noi pentru că e vorba de un cetăţean român. Vă pot spune că este perfect localizat. În orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a sa, a declarat preşedintele Băsescu. Traian Băsescu a susţinut, totodată, că o eventuală declanşare a operaţiunii de reţinere a deputatului Boldea nu este în interesul României deoarece ar putea atrage după sine posibilitatea ca Mihail Boldea să fie reţinut şi pus în detenţie pe teritoriul unui alt stat.

Nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român, care a plecat legal, să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de cum funcţionează justiţia, să îl extrădeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin, a mai explicat şeful statului.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.