NAŢIONAL / Vasile Blaga onorat de votul colegilor

Democrat-liberalul Vasile Blaga s-a declarat onorat, luni, de votul colegilor din coaliţie şi susţinerea acestora pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

El a spus că nu are reţineri în a prelua funcţia şi este cel mai puţin interesat de posibilitatea de a avea un mandat scurt în fruntea Senatului. M-a onorat votul colegilor din grupurile parlamentare ale PDL, ale UDMR, UNPR. M-au votat în unanimitate. Au fost şi două greşeli la unii colegi de vot. (…) Nu aş vrea să se speculeze (n.r.votul greşit). Acest lucru mă obligă (n.r.funcţia de preşedinte al Senatului) şi o să fac tot posibilul să conduc Senatul în conformitate cu Constituţia, statutul şi regulamentul, a adăugat Blaga.

Noul preşedinte al Senatului a spus că nu este speriat de faptul că PSD va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu şefia Senatului. Nu mă sperie sesizarea PSD la Curtea Constituţională şi nici a lui Mircea Geoană. Este dreptul lor să o facă. Juriştii noştri consideră că ea nu are obiect. (…) Dar aceasta nu este problema mea. (…) Colegi jurişti cu foarte multă experienţă, Gyorgy Frunda şi cei din PSD şi PNL, PDL nu s-a pronunţat, au spus că dl Geoană nu avea nicio calitate de a face un astfel de demers. Nu am spus-o noi, au spus-o colegii domniei sale din PSD şi PNL, a punctat Blaga.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.