Te afli aici: Acasa » National » NAȚIONAL/Miting protestatar la București împotriva președintelui Băsescu. Începutul unei noi Revoluții?

NAȚIONAL/Miting protestatar la București împotriva președintelui Băsescu. Începutul unei noi Revoluții?

NAȚIONAL/Miting protestatar la București  împotriva președintelui Băsescu. Începutul unei noi Revoluții?

Piața Universității din București rămâne locul în care românii cred că-și vor găsi dreptatea și libertatea. După mitingul pentru susținerea  SMURD-ului și pentru anularea noii legi a sănătății, Piața Universității din București este ocupată de aproximativ 1000 de oameni, de această dată, protestul fiind  împotriva președintelui Băsescu. Au fost  scandate lozinci împotriva guvernului, al președintelui Băsescu, cerându-se demisia și alegeri anticipate. Manifestanții au fost escortați de forțe de ordine. Din nefericire au avut loc îmbrânceli între jandarmi și protestatari, în urma cărora au fost rănite mai multe persoane, unii manifestanți, în urma incidentelor violente au fost transportați la spital, alții au primit îngrijiri medicale la fața locului. Printre cei care au necesitat îngrijiri medicale au fost și 5 jandarmi.
Jandarmii primiseră ordin să intre în piață și „să o curețe”. Peste 20 de manifestanți au fost ridicați de pe stradă și duși la secții de poliție, unde, după cele declarate de unii dintre aceștia, au fost bruscați și bătuți fără niciun motiv, și amendați pentru tulburarea ordinei publice. Să fie acesta începutul unei noi Revoluții?
După cum știm cu toții,  Revoluția din 1989 de la Timișoara, s-a declanșat în urma protestului împotriva evacuării din domiciliu, de către lucrători ai Securității, al pastorului reformat, László Tőkés. Protest la care au participat enoriași reformați, un grup de enoriași baptiști, alăturându-se numeroși trecători, mulțimea începând să scandeze lozinci anticomuniste. La fel și acum, sute de români au ieșit în stradă susținând-ul pe Raed Arafat, iar în cele din urmă ajungându-se la scandări ca: „jos Băsescu”, „demisia”, „alegeri anticipate” etc.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus