Te afli aici: Acasa » National » Obiectiv turistic in urma descoperirilor arheologice din Timisoara

Obiectiv turistic in urma descoperirilor arheologice din Timisoara

Ruinele băilor turceşti descoperite în timpul lucrărilor de reabilitare din Piaţa Libertăţii din Timisoara vor putea fi, în curând, vizitate de turişti, ele urmând a fi amenajate în acest scop şi integrate în noul plan al pieţei.

Valoroasele vestigii, scoase la iveală de arheologi în timpul săpăturilor pentru proiectul de reabilitare a zonei istorice, vor fi „scufundate” în peisaj, scrie presa locală.„Pentru Piaţa Libertăţii s-a ales prima variantă dintre cele prezentate, cea în care există o zonă coborâtă, de formă circulară, în care sunt prezentate urmele construcţiei descoperite, baia turcească”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, arhitectul Radu Mihăilescu, cel care a realizat şi proiectul iniţial de reamenajare a pieţei.

Potrivit arhitectului, pe o suprafaţă de formă circulară, de aproape 300 de metri pătraţi, va fi scufundată pardoseala băii turceşti, la 50 de cm, astfel încât să poată fi prezentat un fragment din zidurile descoperite. „Acestea ar urma sa fie conservate, impermeabilizate, pentru a nu fi afectate de condiţiile meteo. Pardoseala acestei suprafeţe ar urma să fie realizată dintr-un alt material. Impermeabilizare înseamnă tratare cu nişte substanţe care pot închide porii materialului”, a explicat Radu Mihăilescu.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus