Onorând Curajul – Ziua Veteranilor din România și mesajul transmis de prim-ministrul Marcel Ciolacu

 

În România, Ziua Veteranilor este sărbătorită la data de 29 aprilie. Această zi este dedicată onorării vetera­nilor de război, care au luptat în diferite conflicte în care România a fost implicată de-a lungul istoriei sale moderne.

Cu acest prilejul, prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis următorul mesaj:

„România onorează astăzi veteranii de război care au scris drumul spre independență și libertate al țării noastre. Avem un loc pe care să-l numim acasă grație celor care, prin sacrificiu, au apărat tot ce ne aparține și tot ce iubim.

Veteranilor aflați la vârstă venerabilă, pe care avem privilegiul să îi avem între noi, le doresc sănătate și viață lungă, în mijlocul unor familii și comunități care să le poarte recunoștință.

Ziua de 29 aprilie statul român o dedică tuturor veteranilor care, din 1877, au luptat pentru  independența,  suveranitatea și integritatea teritorială a României. Datoria morală pe care o avem este să păstrăm vie memoria acestor luptători cu dragoste de patrie.

Felicit Ministerul Apărării Naționale pentru că a fost mereu vârf de lance în tot ceea ce ține de cinstirea și exprimarea recunoștinței pentru veterani, felicit Asociația Națională a Veteranilor de Război pentru implicarea deosebită și îi felicit pe toți cei care au pus umărul pentru veterani, inclusiv prefecturile și cetățenii care participă astăzi la manifestări, cu gândul la cei cărora le închinăm această zi.

Memorie eternă veteranilor pe care îi onorăm, multă sănătate puținilor veterani supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial!”

Ziua Veteranilor reprezintă un moment important pentru a comemora sacrificiul și curajul celor care au servit în armată și au apărat țara în diferite circumstanțe dificile. Aceasta este o ocazie de a le aduce recunoștința și respectul cuvenite pentru angajamentul lor față de țară și pentru contribuțiile lor la menținerea păcii și securității naționale.

În această zi, au loc diverse ceremonii, evenimente și manifestări pentru a onora veteranii și pentru a evidenția importanța contribuției lor la societate și la istoria națională a României. De asemenea, este un prilej de solidaritate și recunoaștere a camaraderiei dintre veterani și de a sublinia importanța sprijinului acordat acestora în reintegrarea lor în viața civilă după încheierea serviciului militar activ.

Daniela Florian

Related posts