Te afli aici: Acasa » National » PC a depus marti plangere penala impotriva Robertei Anastase

PC a depus marti plangere penala impotriva Robertei Anastase

PC a depus marti plangere penala impotriva Robertei Anastase

Partidul Conservator a depus marţi, prin avocatul său, Mihai Mustăciosu, o plângere penală la Parchetul General împotriva şefei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prin care o acuză pe aceasta de abuz în serviciu contra intereselor personale, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că Roberta Anastase a transmis către Biroul Electoral Central o adresă prin care certifica faptul că Partidul Conservator nu este partid parlamentar. Astăzi, Partidul Conservator va depune împotriva Robertei Anastase o plângere penală împotriva unui abuz dovedit în mod irevocabil de instanţă cu următoarele capete de acuzare: abuz în serviciu contra intereselor personale, prevăzut de art. 46 Cod penal, abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzut de art. 248 Cod penal şi fals intelectual, prevăzut de art. 289 Cod penal. Săptămâna trecută, atunci când s-a format noul Birou Electoral Central, în vederea organizării alegerilor locale din anul 2012, Roberta Anastase a transmis către BEC o adresă prin care certifica faptul că UNPR este partid parlamentar, în schimb, Partidul Conservator nu este partid parlamentar, a spus Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, PC este partid parlamentar şi, prin urmare, are dreptul de a-şi desemna un reprezentant în BEC. Am depus o contestaţie în instanţă, în mod irevocabil am câştigat, cu alte cuvinte, PC este partid parlamentar şi are dreptul de a-şi desemna o persoană în BEC, a afirmat el.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus