Te afli aici: Acasa » National » Pista de cicloturism de pe Bega la final

Pista de cicloturism de pe Bega la final


Administraţia Bazinală de Apă Banat implementează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin din Republica Serbia proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Republica Serbia și are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional precum și promovarea cooperării transfrontaliere romano-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.

În acest proiect partenerii sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenianin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încât pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenianin.

În cadrul proiectului implementat de partea română s-au executat 37 km de pistă asfaltată de la podul Modoş până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost lansată oficial în data de 25.03.2015 printr-un concurs de biciclete desfășurat în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. Închiderea proiectului a fost punctată de conferința finală din 26.03.2015, la sediul Consiliului Județean Timiș, ora 11, cu participarea partenerilor de proiect, instituțiilor interesate și a mass-mediei.

Din acest moment, obiectivul central al proiectului, pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, aval de Timișoara, devine un obiectiv public de interes regional cu mare influență în momentul alegerii activităților sportive, recreative și turistice ce pot fi desfășurate în cadrul natural, într-un mediu sănătos!

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus