Premieră film „Înfruntând timpurile – arhitect Vasile Oprișan”

 

Un film eveniment despre arhitectura Timișoarei realizat de Ordinul Arhiteților din România, Filiala Teritorială Timiș, proiect susținut de Ordinul Arhiteților din România din timbrul de arhitectură.

 

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș (OAR Timiș) organizează vineri, 8 aprilie 2022, ora 18:00, în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, un eveniment de excepție: prezentarea în premieră a filmului Înfruntând timpurile – arh. Vasile Oprișan.

 

Seria filmelor intitulate generic Portret vertical – arhitecți în memoria orașului continuă cu o nouă și promițătoare întâlnire cu orașul și creatorii săi.

 

Arhitectul Vasile Oprișan este una din marile personalități care și-au pus amprenta asupra dezvoltării urbanistice a Timișoarei. De-a lungul a șase decenii de activitate neîntreruptă, acesta și-a pus semnătura pe multe edificii emblematice ale urbei, printre care Magazinul universal „Bega”, sediul IEELIF, Liceul „Grigore Moisil”, ansamblul de blocuri de pe bulevardul Take Ionescu, remodelarea zonei urbane Fabric, dar și proiectarea a numeroase școli (de unde și porecla de „Păzitor al școlilor”), edificii de cult, locuințe private. Este unul din puținii specialiști care își valorifică bogata experiență profesională în activitatea de verificator de proiecte, în credința că astfel contribuie la sporirea răspunderii activității în domeniul construcțiilor.

 

Realizat de Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, filmul „Înfruntând timpurile – arh. Vasile Oprișan” relevă și alte aspecte ale personalității arhitectului, ca om de cultură, păstrător al tradițiilor civilizației rurale, artist fotograf, dar, mai cu seamă, un artist plastic cu mari valențe în afirmarea frumosului.

 

Premiera de gală a celei de-a doua producții din proiectul „Portret vertical – arhitecți în memoria orașului” va avea loc vineri, 8 aprilie, ora 18.00 în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Vă așteptăm încă de la ora 17:00 la un pahar de vorbă cu arhitectul Vasile Oprișan și realizatorii filmului.

 

Sperăm că această nouă producție a Ordinului Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș, sub coordonarea arh. Oana-Sofia Sârbu, arh. Georgiana Adelina Ghiura și dr. arh. Dragomir Drăgan, președintele OAR Timiș se va alătura primirii deosebit de călduroase de care s-a bucurat anterioara noastră realizare, dedicată arhitectului Mihai Botescu, ce a întrunit numeroase aprecieri atât în seara premierei oficiale, cât și pe canalele de socializare.

 

Link-ul pentru a accesa filmul de promovare:

 

Youtube: https://youtu.be/ojm03u-Kz7c

Facebook: https://fb.watch/c518YMzscn/

 

Link-ul pentru film promo al întregului proiect:

 

Youtube: https://youtu.be/xia2f2_Rcws

Facebook: https://fb.watch/c51IVkSMHK/

 

 

Related posts