Te afli aici: Acasa » National » Premierul Ponta, la Consiliul European: Romania nu va avea diminuari de fonduri UE, dar trebuie sa acceleram absorbtia

Premierul Ponta, la Consiliul European: Romania nu va avea diminuari de fonduri UE, dar trebuie sa acceleram absorbtia

Premierul Ponta, la Consiliul European: Romania nu va avea diminuari de fonduri UE, dar trebuie sa acceleram absorbtia

România nu va avea diminuări ale fondurilor europene disponibile pentru perioada de programare 2014-2020, însă ţara trebuie să îşi îmbunătăţească rata absorbţiei fondurilor comunitare, a concluzionat joi premierul Victor Ponta în urma unei runde de discuţii în Consiliul European.

România în 2014-2020 nu va avea fonduri europene reduse nici în ceea ce priveşte plăţile directe, Politica Agricolă Comună, nici în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune. Evident, însă, că ţine foarte mult de noi şi am susţinut principiile anunţate şi de statele net contributoare în aşa numitele better standing. Este obligaţia noastră de a ne îmbunătăţi capacitatea de absorbţie a fondurilor europene şi de a identifica în mod corect priorităţile pentru România în ceea ce priveşte perioada 2014-2020 în aşa fel încât să folosim cu adevărat fondurile europene în ideea unor investiţii care să creeze creştere economică şi locuri de muncă, a spus Ponta.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus