Premierul vrea sa se stabilească din punct de vedere constitutional cine are mandat sa reprezinte Romania la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seară că pe 23 mai va merge, probabil, preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles, menţionând că până la Consiliul European din 28 iunie va trebui să se stabilească din punct de vedere constituţional cine are mandat să reprezinte poziţia României.

Eu aştept să văd, pentru că primul Consiliu European este pe 28 iunie. Pe 23 mai este o întâlnire informală, convocată în special la solicitarea lui Francois Hollande, preşedinte de centru-stânga, pentru a se discuta despre ce facem la Tratatul fiscal pentru că adăugăm chestii economice şi sociale. Ce poate domnul Băsescu să discute seara pe această problemă?, a declarat Ponta, pentru România Tv, referitor la cine va reprezenta România la Bruxelles.

El a afirmat că, probabil, pe 23 mai va merge preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles. Nu, probabil va merge domnul Băsescu. Pe 23 eu nu cred oricum că pot să particip, dar Consiliul European este pe 28 iunie. Eu cred că până pe 28 iunie trebuie să stabilim pe plan intern cine participă şi cu ce mandat, a completat Ponta, întrebat dacă el va merge pe 23 mai la Bruxelles.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.