Presedintele suspendat Traian Basescu impreuna cu sotia la mitingul din capitala

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu și-a făcut apariția la mitingul din Piaţa Constituţiei alături de soţia sa, cu care a urcat pe scena  adresându-se mulţimii.

El a spus că în 6 iulie 2007 a fost suspendat pentru că ar fi încălcat Constituţia, iar atunci niciun politician, niciun jurnalist şi niciun cetăţean al ţării nu au reuşit să îi spună ce articol din Constituţie a încălcat.

„Am acum o întrebare pe care am pus-o şi în 2007, când am fost suspendat din funcţie prin votul Parlamentului din 6 iulie. Au spus ei împotriva avizului Curţii Constituţionale că aş fi încălcat Constituţia. Pe atunci niciun politician, niciun jurnalist şi niciun cetăţean al acestei ţări nu a reusit să-mi spună ce articol din Constituţia României am încălcat. Ştie cineva din această piaţă care este articolul din Cosntituţie pe care l-am încălcat?”, a afirmat Traian Băsescu

El a spus că în 2007 a fost suspendat după ce au avut loc „două evenimente”: „condamnarea comunismului şi momentul în care am arătat public o scrisoare prin care premierul în funcţie îmi cerea să intervin la Parchetul General în favoarea unui prieten al său. Din acel moment procedura de suspendare a preşedintelui s-a declanşat pentru că încălcasem ceea ce oamenii politici credeau că e ceva ce le aparţine: dreptul de a nu ajunge în fata justiţiei. Acum nu diferă lucrurile. A fost condamnat Iacobov, a fost condamnat Vântu, fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost condamnat Năstase şi mulţii alţii urmează. Acest lucru îi înspăimântă. Ei nu au vrut să nu fie Băsescu preşedinte, ei au vrut doar funcţia de preşedinte ca să poată numi conducerea la Parchetul General, la DNA, la Înalta Curte, acolo unde ajung oamenii politici”.

 

Preşedintele suspendat le-a mai spus participanţilor la miting că Ponta şi Antonescu „luptă pentru puşcăriabili”, în timp ce el luptă „pentru o Românie europeană, pentru o Românie care să fie parte a Europei”.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.