Te afli aici: Acasa » National » Prezente romanesti in zona Adriaticii – Academia Romana, Filiala Timisoara

Prezente romanesti in zona Adriaticii – Academia Romana, Filiala Timisoara

PREZENŢE ROMÂNEŞTI ÎN ZONA ADRIATICII a fost tema conferinței domnului Costa Roșu, de la Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia), cu ocazia alegerii ca membru de onoare al Academiei Române.

Susținută, în 19 aprilie a.c., în cadrul ciclului de prelegeri Teme academice,  discursul distinsului invitat s-a bucurat de o asistență bogată numeric, dar și selectă.

În contextul aceleiași manifestări, moderată de acad. Păun Ion Otiman, președintele Filialei din Timișoara a Academiei Române, au vorbit în termeni elogioși despre activitatea culturală și științifică a domnului Costa Roșu: Nicu Ciobanu, directorul Casei de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova, Preasfințitul Daniil al Episcopiei Române „Dacia Felix” (Vârșeț, Serbia), prof. univ. dr. Crișu Dascălu, directorul Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Academiei Române, Filiala Timișoara, Mr. Ervin Dubrović,  directorul Muzeului Orașului Rijeka (Croația), acad. Cvetko Pavlović din Bar (Muntenegru), dr. Iovan Paunović, directorul Muzeului din Novi Sad. Pe de altă parte, o seamă de personalități locale și internaționale au ținut să-i adreseze distinslui oaspete telegrame de felicitare, acestea fiind aduse în atenția publicului de către Camelia Bugar, de la Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).

Tot cu acest prilej, prin cuvântul conf. univ., CS II, dr. Ioan David, directorul  Bibliotecii Filialei din Timișoara a Academiei Române, s-a inaugurat, în premieră, Fondul Special şi Personal Costa Roşu din cadrul colecției Patrimoniul Spirirtualității Bănăţene, inventariat la biblioteca academică timișoreană, un valoros tezaur bibliofil, cultural și științific ce numără aproape 5000 de unități de bibliotecă și obiecte personale.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus