Te afli aici: Acasa » National » Procurorii extind cercetarile in cazul ministrului Mircea Diaconu

Procurorii extind cercetarile in cazul ministrului Mircea Diaconu

Procurorii extind cercetarile in cazul ministrului Mircea Diaconu

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au extins cercetările faţă de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, pentru alte trei contracte semnate de acesta în calitate de director al Teatrului Nottara cu soţia sa şi care încalcă regimul conflictului de interese.

Într-un răspuns trimis joi de Biroul de Presă al Parchetului General se arată că procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Diaconu pe data de 4 ianuarie, pentru o infracţiune de conflict de interese. După începerea urmăririi penale şi audierea lui Mircea Diaconu, procurorii au descoperit alte trei contracte, drepturi intelectuale, drepturi de autor-scenografie, drepturi conexe, semnate de acesta, în calitate de director al Teatrului Nottara, cu soţia sa, contracte care încalcă regimul conflictului de interese.

Mircea Diaconu a fost citat joi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă extinderea cercetărilor, însă acesta i-a anunţat pe procurori că nu se poate prezenta şi a solicitat reprogramarea audierii pentru data de 11 iunie. Pe 27 octombrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării lui Mircea Diaconu, director al Teatrului ‘C. I. Nottara’, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, deoarece şi-ar fi angajat nelegal soţia în funcţia de regizor artistic.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus