Te afli aici: Acasa » National » Proiecte de interes strategic finantate in cadrul unui program transfrontalier intre Romania si Serbia

Proiecte de interes strategic finantate in cadrul unui program transfrontalier intre Romania si Serbia

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană, oferă posibilitatea de finanțare a unor proiecte strategice în regiunea de graniță româno-sârbă.

În cadrul evenimentului dedicat instituțiilor care doresc să depună proiecte strategice, organizat astăzi, 29.10.2015, la Timișoara, dna.  Anca Lolescu, Directorul executiv al BRCT Timişoara, afirmă că în conformitate cu prevederile Ghidului Aplicantului „un proiect strategic trebuie să producă efecte de lungă durată în regiunea transfrontalieră și să creeze structuri și servicii permanente capabile să asigure creșterea și dezvoltarea economică pe o perioadă îndelungată.”

Astfel, viitoarele proiecte strategice ce pot fi depuse trebuie, printre altele, să asigure o contribuție relevantă la unul sau mai multe obiective ale Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, având impact și rezultate ce pot fi măsurate și evaluate.

În cadrul evenimentului de informare organizat în Sala de Consiliu a Agenției de Dezvoltare Regională Vest din Timișoara au participat reprezentanți ai unor instituții din zona transfrontalieră interesate să conceapă proiecte deosebit de importante pentru comunitățile locale din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, precum și pentru cele 6 districte aflate în zona de graniță din Serbia: Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Borski, Branicevski și Podunavski.

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia are un buget total de 50 de milioane Euro din care 22 de milioane sunt dedicate proiectelor strategice.

Instituțiile locale și regionale interesate să depună un proiect strategic pot face acest lucru până la data de 15 martie 2016.

Pentru mai multe informații despre Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, vă rugăm să accesați www.romania-serbia.net

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus