Te afli aici: Acasa » National » Provocările reciclării în vremea stării de urgență

Provocările reciclării în vremea stării de urgență

Deși pare ca lumea a stat pe loc și că izolarea ne ține într-o stare de inactivitate, noi am avut o mulțime de lucruri de organizat și de făcut. Asociația RoRec a avut o lună plină, în ciuda aparentei relaxări generale. Am lucrat de acasă, dar am fost prezenți și în prima linie a colectării deșeurilor electrice.

 

Iată cum a decurs luna aprilie pentru noi și partenerii noștri:

În aprilie rămânem în prima linie a colectării

Ce facem cu deșeurile în perioada de autoizolare – Recomandări de la Ministerul Mediului Lansată pe 6 aprilie, campania de colectare a deșeurilor electrice de la domiciliu din București și județul Ilfov s-a prelungit până la finalul lunii, în urma solicitărilor venite dinspre sute de cetățeni responsabili. Echipajele operatorilor noștri parteneri (Axial Logistic și EcoTrans Danara) sunt zilnic pe teren pentru a deservi comenzile sosite pe www.colecteaza.ro.

La mulți ani, Patrula de Reciclare!

Nu știm exact când au trecut primii 9 ani ai programului, dar Patrula de Reciclare a devenit cea mai activă mișcare ecologistă din România, pe care noi o susținem în misiunea ei de educație de mediu.

 

Aflați aici care sunt reușitele și planurile de viitor!

Ministerul Mediului ne sfătuiește. Noi completăm!

Ce facem cu deșeurile în perioada de autoizolare – Recomandări de la Ministerul MediuluiÎn această perioadă s-au identificat nenumărate nevoi, dar s-au și generat multe idei noi și soluții inovative. Desigur nu puteam rata recomandările Ministerului Mediului despre gestiunea deșeurilor, pe care le-am completat cu informații utile de la Serviciul Local de Colectare.

Martie Unplugged – o mobilizare de excepție

Elevii și dascălii din Patrula de Reciclare au stins lumina, dar au și trimis sute de mesaje și povețe pentru economia de energie, în cadrul unui concurs derulat cu ocazia Orei Pământului.

”Stăm acasă cu folos!” a fost mesajul lor, iar noi i-am premiat.

TelVerde RoRec 0800444800: asaltat din izolare

TelVerde RoRec: asaltat din izolareÎn vremuri în care majoritatea folosește servicii de livrare la domiciliu, noi suntem chemați să preluăm din casele oamenilor deșeuri grele și voluminoase. Iată cum s-au încins liniile în call centerul RoRec la începutul lui aprilie și cum am rezolvat solicitările populației din aproape jumătate de Românie.

Ziua Pământului  – în izolare, dar împreună

Totul s-a schimbat și nimic nu va mai fi la fel! ”Omenirea nu a fost pregătită pentru coronavirus. Trebuie să acționăm împreună pentru ca astfel de dezastre să nu se mai întâmple niciodată. Nu trebuie să facem aceleași greșeli de două ori” – spune echipa EarthDay.org.

Patrula de Reciclare a dat un interviu pe această temă, pe care vă invităm să-l citiți

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus