Te afli aici: Acasa » National » Reprezentantul singurului partid din România care are Acord-Cadru pentru protectia animalelor trage un semnal de alarma

Reprezentantul singurului partid din România care are Acord-Cadru pentru protectia animalelor trage un semnal de alarma

Maria Grapini: „Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor trebuie să ne  facă mai conştienți de ceea ce lăsăm în urma noastră, celor care vin!”

9 august este, în lungul şi latul planetei, ziua dedicată grădinilor zoologice şi parcurilor. Pentru că acestea merită toată atenția noastră, li s-a dedicat o zi internațională, menită să insiste, oficial, pe importanța conservării speciilor, respectiv pe necesitatea dezvoltării şi perpetuării unui mediu verde, sănătos şi trainic.

În ultimul deceniu, schimbările majore de atitudine şi acțiune, în infrastructura celor două, în politicile de amenajare şi construcție, de protecție şi confort, sunt palpabile. Animalele beneficiază de habitaturi similare celor naturale, nu sunt chinuite sau exploatate întru plăcerea de moment a vizitatorilor.

Europarlamentarul Maria Grapini este singurul lider național care a semnat, în primăvara acestui an, un Acord-Cadru cu mai multe asociații de protecție a animalelor, din postura de co-preşedinte al PPU-SL. Inițiativa umanistei Maria Grapini a fost şi este în trendul general al Uniunii Europene care a votat o Rezoluție pentru bunăstarea animalelor. Europa este, din nefericire, conştientă că acest subiect este unul extrem de serios, într-o lume ce se declară tolerantă şi pacifistă.

„Sunt o iubitoare de animale! Nu consider cu nimic mai prejos un astfel de subiect decât unul privitor la semenii noştri spre exemplu, pentru că animalele fac parte din viața noastră, a copiilor, părinților, bunicilor sau prietenilor pe care îi avem lângă noi! În lume, există programe speciale de tratament pentru nevăzători sau pentru bolnavi, ce includ, obligatoriu, prezența animalelor de companie! Cât priveşte grădinile zoologice, nu sunt o susținătoare ferventă a lor, dar am vizitat câteva astfel de spații impresionante şi am văzut modul în care specii rare, unele pe cale de dispariție, trăiesc şi se dezvoltă şi m-am bucurat că mediul este unul firesc, în care se simt aproape libere! Dacă n-ar fi captive, unele animale…n-ar mai fi! Trebuie să avem mare grijă de ceea ce lăsăm în urma noastră, aici mă refer şi la conservarea biodiversității, la atenția față de mediul înconjurător, la experiența educațională. Iubirea naşte iubire!”, a declarat europarlamentarul român.

Maria Grapini consideră că responsabilizarea cetățenilor se face exclusiv prin comunicare, dar şi prin asigurarea unor modificări serioase pentru protecția animalelor, la nivel legislativ, reconciliind astfel omul cu natura. Partidul pe care îl girează are, de altfel, sigla un căluț!

De Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, Maria Grapini va merge într-un binecunoscut parc din județul Timiş, împreună cu familia şi prietenii.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus