Te afli aici: Acasa » National » RFI Romania se lanseaza la Timisoara, pe 96.9 FM

RFI Romania se lanseaza la Timisoara, pe 96.9 FM


Cu această ocazie, jurnaliştii RFI România realizează marți, 19 aprilie, 5 ore de emisiuni speciale, în direct, din tramvaiul RFI staționat in Piața Libertății.

Principalele teme ale actualităţii culturale din Timișoara vor fi prezentate de Mihaela Dedeoglu si invitatii ei in emisiunea Zebra, dimineața între orele 10:00 si 13:00.

Dupa-amiaza, între orele 15:00 si 16:00, Constantin Rudnițchi lansează o provocare în cadrul emisiunii Esențial : cum se poate replica în alte regiuni ale Romaniei modelul de succes al Timișoarei ? Orașul cu o infrastructura dezvoltata data de situarea in apropiere de granita de Vest a tarii, cu o buna traditie industriala si agricola, dar si cu o administratie locala deschisa catre investitori.

De la ora 16:00, tot in tramvaiul RFI, Ovidiu Nahoi, redactor sef RFI Romania, realizeaza emisiunea Decriptaj avand ca subiect Timisoara, orasul multietnic si multicultural. O adevarata fereastra a Romaniei catre Europa Centrala, cu puternice legaturi economice si culturale cu aceasta zona.

RFI a aniversat recent 25 de ani de prezenta radio in Romania timp in care a promovat un jurnalism de calitate bazându-se pe două concepte cheie, libertate și responsabilitate. In această lume din ce în ce mai agitată RFI Romania ramine un actor media care se interesează de ceea ce se întâmplă peste granițele țării, sprijinându-se pe o echipă redacțională aflată la București si Paris, dar și pe o rețea de corespondenți prezenți în mai mult de zece țări.

Partener: Institul Francez din Timişoara

Despre RFI România

RFI România difuzează programe în română şi în franceză consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe  proprii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Sibiu, Timisoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. Conform studiului CSOP – TNS din decembrie 2015, in ultimii doi ani RFI România a reuşit să fidelizeze şi să atragă noi categorii de public, ajungând la o audienţă zilnică de 5,7%. Post de radio decorat în decembrie 2015 cu Ordinul Meritul Cultural în semn de apreciere pentru profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus