S-a dat startul înscrierilor la atelierele de hip-hop, acrobație, mișcare și echilibru

 

Evenimentul Impuls Fabric este unul participativ! Pe lângă spectacole de acrobație și dans cu artiști din Franța, Germania și România, și cele două concerte de excepție cu Manushan și Taraf de Caliu, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Institutul Francez, împreună cu partenerii lor, Centrul Cultural German și Școala de circ,  invită locuitorii cartierului Fabric să participe la ateliere de hip-hop sau de mișcare și echilibru, mers pe sârmă și jonglerii !

Atelierele sunt coordonate de compania franceză Un Loup pour l’Homme și de către trupa germană Duo Sirena, desfășurându-se atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, pentru diferite categorii de public.

 

Când se desfășoară atelierele?

Primele zile ale evenimentului sunt dedicate activităților cu persoane vulnerabile (vârstnici, copii cu deficiențe de vedere, tinerilor cu dizabilități), dar și elevilor de la școlile din cartierul Fabric. Atelierele sunt coordonate de artiștii companiei franceze Un Loup Pour L’homme și se desfășoară în colaborare cu: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Liceul Teoretic „Iris”, Asociația „CevaDeSpus” și Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Joi și vineri, 3-4 octombrie, 17.00-20.00, au loc ateliere dedicate profesioniștilor din domeniile dansului, teatrului, circului și sportului. Participarea este gratuită, pe baza unei rezervări prealabile, pe site-ul evenimentului.

Sâmbătă și duminică, 5-6 octombrie, au loc ateliere pentru toate categoriile de public, la cortul amplasat în Parcul Regina Maria, după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 5 octombrie

11.00 – 12.00, Atelier de acrobație, mișcare și echilibru cu Un Loup pour l’Homme

Acces liber în limita locurilor disponibile.

13.00 – 14:00, Atelier de dans hip-hop cu Duo Sirena

Acces gratuit pe baza de înscriere prealabilă, pe site-ul evenimentului.

DUMINICĂ, 6 octombrie

12.30  – 13.30 în Parcul Regina Maria

Atelier de dans hip-hop cu Duo Sirena

Acces gratuit pe baza de înscriere prealabilă, pe site-ul evenimentului.

 

Despre artiștii invitați

Un Loup pour l’Homme (Franța) explorează prin acrobațiile lor o viziune a umanității concepută din indivizi sociali, pe cât de diferiți, pe atât de dependenți unii de ceilalți. În centrul preocupărilor trupei, creată în 2005 de către „porteur-ul” francez Alexandre Fray și de către „voltigeur-ul” canadian Frédéric Arsenault, se află echilibrul pe mâini, care constituie un veritabil limbaj și un teren fertil de studiu al relațiilor umane.

Duo Sirena (Germania) este o trupă compusă din două dansatoare de hip-hop, Lorena și Sihäm, care amestecă mai multe influențe pentru a recrea un stil de dans unic. Stilul lor de dans este deopotrivă puternic, emoțional și magic, pentru artiste, dansul fiind o expresie a libertăţii. Duo-ul reprezintă puterea feminină, drepturile egale și respectul. Participarea Duo Sirena la eveniment este posibilă datorită parteneriatului cu Centrul Cultural German din Timișoara.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.